Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 N-club Artikler Kapittel 1 - Batman på NES - The Norwegian Nintendo Community
 
 
N-club Artikler Kapittel 1 - Batman på NES
28 online |
 
Kapittel 1 - Batman på NES
avatar Gode lisensspill - finnes de virkelig? Svaret er ja, men vi må et stykke tilbake for å finne de virkelige perlene. I dag brukes spill oftest for å promotere et eller annet produkt. Så godt som alle de største Hollywood-produksjonene har ett eller annet spill til å backe det opp. Som oftest av middelmådig eller verre kvalitet, ettersom produksjonen er under press, både budsjettmessig og tidsmessig. Klart, dårlige spill har alltid eksistert, men la oss heller ta en titt på de gode lisensspillene.

I kapittel 1, drar vi tilbake til 1989. Tim Burtons Batman-film rullet over kinolerettene, til stor begeistring blant de fleste. Det kom selvsagt også et spill...


Tuuut! Her kommer Batman!


NES = Plattformspill
Når man tenker NES, er det lett å la tankene vandre til det fantastiske utvalget plattformspill. Mario, Mega Man og Ninja Gaiden(Shadow Warriors), er hva flere tenker på umiddelbart. Men mellom de kjente spillseriene, kom det av og til også andre plattformspill som føles like gode å spille selv i dag. Et av dem er Batman. Ved første øyekast er spillet et standard plattformspill som har lånt mye fra Ninja Gaiden. Man kan plukke opp flere forskjellige typer våpen, og bruke vegger som hopperamper for å nå tilsynelatende utilgjengelige steder.

Det er denne formen for veggklatring som gjør at Batman skiller seg fra mengden. Kontrollen er veldig enkel. Selv nybegynnere vil klare enkel vegghopping uten problemer. Men om man bruker denne egenskapen kreativt, kan man iblant hoppe over store og vanskelige biter av en bane. Hoppekontrollen er også veldig følsom. Jo lengre man holder A-knappen inne, desto lengre hopper Batman. Etterhvert som banene blir vanskeligere, kreves det mer og mer presis hopping for å ikke miste dyrebar energi.


Mestrer man veggklatring her, kan man helt unngå området med flammekastere


Spillet er ganske kort, og består bare av fem brett. Men vanskelighetsgraden skyter i været allerede på tredje, og det kreves virkelig mestring bare for å komme frem til sluttbossen Joker. Å beseire ham er et kapittel for seg selv. Men trass den forholdsvis høye vanskelighetsgraden, føles spillet aldri frustrerende. Spillets korte lengde er en fordel for gjentatte forsøk, og straks man har klart et hinder første gang, klarer man det alltid igjen, bare med mindre bry.

Mellom hvert brett blir man også belønnet med en kort mellomscene. De ser kanskje ikke særlig imponerende ut i dag, men da jeg vokste opp, var NES-renderingen av Batmobilen noe av det kuleste jeg hadde sett.


Ting blir raskt mer krevende. Allerede på bane 2, er klatresekvensene mer avanserte...


Sunsoft
Spillet ble utviklet av japanske Sunsoft. I ettertid er Sunsoft kanskje best husket for noen av sine andre NES-perler, Blaster Master og Journey to Silius. Sistnevnte startet faktisk som et spill basert på Terminator, men Sunsoft mistet lisensen før spillet var helt ferdig. Sunsoft stod også bak Fester's Quest, basert på Addam's Family. Det spillet er i ettertid blitt beryktet for sitt noe monotome og langdryge gameplay, så ikke alle lisensene de tok i ble til gull.

Sunsoft har nevnt interesse i Virtual Console, men så langt har vi ikke sett noe til dem. Batman er kanskje for mye å håpe på, ettersom lisensspill på Virtual Console er sjeldne. Jeg hadde derimot blitt svært glad om for eksempel Blaster Master ble nedlastbart.


Tro ikke at man bare kan valse inn til Joker. Som i filmen, må Batman kverke en av vaktene først.


Og dermed runder vi av første kapittel. Jeg har allerede en liste over lisensspill jeg kommer til å skrive om, men vil bli glad for innspill eller forslag. Diskuter gjerne på forumet!

 
Nyeste artikler
Kapittel 2 - Jurassic Park på SNES
- 20. mars 2010

E³ 2009
- 25. mai 2009

Kapittel 1 - Snake Rattle 'n Roll
- 24. april 2009

Velkommen til N-club
- 15. april 2009


Copyright © 2002-2018 N-club

Navn med trademark og © er copyright deres respektive eiere.

Bli medlem gratis - Regler - Om N-club - Kontakt - Annonsr
N-club.dk