Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 N-club Artikler Kapittel 1 - Snake Rattle 'n Roll - The Norwegian Nintendo Community
 
 
N-club Artikler Kapittel 1 - Snake Rattle 'n Roll
28 online |
 
Kapittel 1 - Snake Rattle 'n Roll
avatar Gamle Helter - Hvor ble de av? er en artikkelserie hvor vi ser tilbake i tid, langt tilbake. I spillenes gyldne alder, eller 'Old School' om du vil, kom det drøssevis av lovende spill med kule karakterer og spennende konsepter... som plutselig bare forsvant! Eller gjorde de? I hver artikkel i denne serien plukker vi ut et gammelt spill og tar en titt på heltene som regjerte og prøver å finne ut hva som skjedde med dem siden.

I det første kapitlet i denne serien reiser vi omtrent 19 år tilbake i tid til 1990, finner fram NES'en og oppdager et par kule slanger som heter Rattle og Roll, heltene i Snake Rattle 'n Roll!Hva?
Snake Rattle 'n Roll ble utviklet av Rare Ltd., de fleste har nok hørt om denne utvikleren, og publisert av Nintendo til NES. Spillet ble lansert i USA i juli 1990 og i Europa 27. mars 1991. En av de tingene Rattle og Roll kan skryte av er at spillet var et av de tidligste som benyttet isometriske baner, det vil si at du ser handlingen på skrått ovenifra. Til tross for innovasjonen solgte ikke spillet noe særlig bra, muligens på grunn av den ganske høye vanskelighetsgraden og kontroll som var vrien å mestre.Hvem?
Hovedslangene i spillet heter Rattle og Roll, to slanger som fikk en god idé. Vi klatrer opp til månen! Rattle og Roll reiser så til det høyeste fjellet de vet om og det er din oppgave som spiller å lede dem helt opp til toppen. Spillet er delt opp i 11 nivåer og for å klare hvert nivå må du spise en drøss små, runde kuler som heter Nibbley Pibbleys for å bli tjukk og feit slik at bjellen ringer når du veier deg på vekten som befinner seg på slutten av nivået. Er du tung nok, vil døren videre åpne seg.

Som med mange plattformspill på den tiden var Snake Rattle 'n Roll ganske vanskelig. En rekke forskjellige fiender, feller, hindre og ikke minst plattformer som krever presisjonshopping hjalp ikke akkurat stort. Havnet du i vannet kom haien fra Jaws sakte og sikkert mot deg og du måtte kjappe deg opp på land igjen, Bigfoot, en svær fot, hoppet rundt og prøvde å lande på deg, elleville toalettseter prøvde å skylle deg ned... for ikke å snakke om pigger, steinras, fossefall og stup. Og tiden var så klart imot deg!

Maten var heller ikke spesielt velvillig. Nibbley Pibbleys kom i flere farger og typer og få av dem rullet velvillig inn i kjeften din. Blant annet Pibblesplats som hopper rundt, splætter i bakken og lager dammer, Pibbleboings som har en fjør og spretter rundt som en gummiball, Pibblewings som kan fly og Pibblebombs... ja, du kan sikkert gjette hva den har som spesialitet.

Ettersom det er to slanger kunne man selvfølgelig spille sammen med en venn. Målet var det samme, men naturligvis med konkurranseinnstinktet som hyler at man må være den som spiser mest og får høyest poengsum. Men uten hverandres hjelp så var det ikke like enkelt, spesielt med tanke på at man kunne fullføre nivåene raskere dersom begge spillerne stilte seg på vekten samtidig.Hva skjedde?
Originalspillet hintet om en oppfølger, Snakes in Space, som aldri ble produsert på grunn av det dårlige salget. Dog var ikke Snake Rattle 'n Roll det siste vi så av de spiseglade slangene, det ble lansert en semi-oppfølger til Game Boy kalt Snakey Snakes i 1991 og originalspillet ble portet til Sega Mega Drive i 1993 med nytt lydspor (selv om det gamle var fengende nok, tittelmelodien sitter fremdeles klistret fast i hjernen min...) og et ekstra nivå.

Men noe stort mer enn dette har vi ikke sett til slangeparet. Kom de seg virkelig helt til månen og lever lykkelig der oppe fremdeles? Hadde det gjort seg med et gjensyn? Tja, si det. Spillet var først og fremst fryktelig vanskelig når man begynte å nærme seg slutten. Fellene var nådeløse, fiendene aggresive og presisjonshoppingen helt ekstrem. Det krevde også litt tid før man ble vant til kontroll i isometrisk stil. Noe nytt spill i serien kan vi nok se helt til månen etter og med tanke på at Rare antageligvis eier lisensen til dette spillet, er det nok også tvilsomt at det dukker opp på Virtual Console. Men vi kan alltids krysse halene og håpe at Rattle og Roll vender tilbake til jorden en vakker dag.Med dette avslutter vi første kapittel av Gamle Helter - Hvor ble de av?. Kom gjerne med kommentarer og synspunkter om artikkelserien slik at vi stadig kan forbedre den. Har du kanskje en gammel helt i tankene vi burde ta en titt på neste gang? Ta en tur innom N-club-forumet og gi oss dine tanker.

 
Nyeste artikler
Kapittel 2 - Jurassic Park på SNES
- 20. mars 2010

E³ 2009
- 25. mai 2009

Kapittel 1 - Batman på NES
- 16. mai 2009

Velkommen til N-club
- 15. april 2009


Copyright © 2002-2018 N-club

Navn med trademark og © er copyright deres respektive eiere.

Bli medlem gratis - Regler - Om N-club - Kontakt - Annonsr
N-club.dk