Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 N-club Anmeldelser Anmeldelse av Blaster Master - The Norwegian Nintendo Community
 
 
N-club Anmeldelser Anmeldelse av Blaster Master
24 online |
 
Anmeldelse av Blaster Master
Blaster Master er for mange et kjært NES-minne. I Europa kom det i 1991, forholdsvis sent i NESens levetid, men det er likevel husket som et av Sunsofts beste spill. Nå har det dukket opp på Virtual Console. Har spillet tålt tidens tann? Kan vi fortsatt kalle det en solid NES-klassiker, eller er visse ting tjent med å leve urørt i minner?

Jasons kjælefrosk Fred rømmer. Den krabber ut i hagen, der det tilfeldigvis er oppbevart noen tønner med radioaktivt avfall. Fred muterer og stikker av gjennom et hull i bakken. Jason er glad i frosken sin, og følger selvsagt etter. Under bakken, finner Jason en enorm tank, som han straks begynner å kjøre rundt med.

Som med mange andre NES-spill, ble plottet tydeligvis skrevet på fredag ettermiddag, av oversettere som ville distansere seg fra invasjonsplottet i den japanske originalen. De forsøkte vel heller å skrive noe hverdagslig som gav mer mening enn romvesener og den slags styggedom.


Krakow! Krakow! Sophia III er en velutrustet tank og enhver åtteårings våte drøm.


Tut, kjør og hopp!
Etter den absurde, men selvforklarende introduksjonen, viser spillet seg ved første øyekast å ligne et ganske alminnelig plattformspill. Man kjører rundt i tanken, Sophia III, som både kan hoppe og skyte. Noe man raskt merker med kontrollen er at man opparbeider seg et momentum, som gjør at tanken trenger noen pixler på å stoppe helt opp. Jeg regner med at dette er for å gi en følelse av at man styrer et kjøretøy, og tar ikke altfor lang tid å bli vant til. En ting jeg vil klage litt på er at man knapt har noe tid til å komme seg når man tar skade. Dersom man er uforsiktig, vil man kunne miste et liv på noen sekunder fordi man kjører inn i en fiende som ikke vil slippe tak. Spillet styres ellers som alle andre plattformspill på NES.

Etter den første lineære startsekvensen hvor man lærer kontrollen, begynner spillets struktur å komme bedre frem. Hele spillet består av et enormt ulineært hulesystem, med totalt åtte forskjellige områder. Hvert område har sitt tema. Man står fritt til å utforske, men må innom områdene i rekkefølgen de blir presentert, til man til slutt møter en boss. Hver boss gir Sophia III en ny egenskap, for eksempel sveving eller veggklatring, som gjør at man kan ta seg frem til neste område.


Bossene er så gigantiske at NESen var nødt til å dempe lysene i rommet for å kunne animere dem på skjermen.


Man kan hvor som helst gå ut av Sophia III og vandre rundt som Jason. Man er da veldig sårbar, men kan nå områder man ikke kan når man sitter bak rattet. Som Jason kan man finne en rekke små huler, og det er i disse hvor bossen i hvert område er lokalisert. I disse labyrintaktige hulene styrer man Jason alene, i fugleperspektiv, sammenlignbart med Zelda.

Noen av hulene er blindveier som gir Jason oppgraderinger og ekstravåpen til Sophia III, andre fører til bosser. Jason har to forskjellige måter å angripe på. Den første er granater. Disse har kort rekkevidde, men dreper normale fiender på ett skudd, og er vanligvis de eneste som kan skade bosser. Det andre våpenet er et skyteangrep, som kan oppgraderes, og som blir sterkere for hver oppgradering man finner. Dessverre mister man en oppgradering hver gang man tar skade, noe som gjør dette temmelig ubrukelig gjennom størstedelen av spillet.


Jason er også nødt til å utforske mange av hulene til fots. Dessverre er han høyrehendt og sliter derfor med å treffe visse fiender. Heldigvis har enkelte bosser samme handicap.


Variert
Spillet kom opprinnelig i 1988, og til å være fra denne eraen, vil jeg si spillet er blant de penere. Hvert av de åtte hovedområdene har hvert sitt tema, ofte med variasjoner mellom ulike skjermer. Hulene har store og tydelige fiender, men noen av de senere hulene er bare fargevariasjoner av de tidligere. Bossene er enorme, og flere dekker faktisk en tredjedel av skjermen, noe som kan forklare hvorfor bakgrunnen forsvinner i disse kampene.

Det er også fullt av små artige detaljer, som at hjulene på Sophia III faktisk går rundt basert på hvordan man beveger seg. Slike ting man ville tatt for gitt i dag, imponerte meg den gangen jeg først spilte dette på NES.


Sunsoft klarte det igjen det igjen!
De som har spilt Batman eller Journey to Silius, vet at Sunsoft kan levere svært gode 8bit-soundtracks. Hvert område har sitt eget tema, og musikken er både catchy og minneverdig. Det er rett og slett imponerende at spillet høres så bra ut, når vi tenker på de begrensningene NES hadde på lydfronten.


Etterhvert går turen til frysern. Her gjelder det å ha stø kontroll for å ikke falle utfor de mange glatte kantene.


HVA? Bare fem fortsettelser?
Da jeg spilte gjennom spillet for anmeldelsen, bestemte jeg meg for å chille og kose meg og ikke ta ting så høytidelig. Det var tross alt ikke et nummer som tikket ned på Game Over-skjermen. Først da jeg omsider hadde kommet meg til det åttende og siste området i spillet, oppdaget jeg den sjokkerende sannheten: man har tre liv, og totalt fem fortsettelser, før spillet tvinger seg tilbake til startskjermen. Jeg ble nødt til å starte på nytt, og jeg ble faktisk ganske hardt presset til å fullføre hele spillet på de totalt 15 livene man får.

Selve spillet er egentlig ikke så brutalt vanskelig sammenlignet med andre NES-spill. Det er mer en slags utholdenhetsprøve. Det er et spill det er lett å føle man mestrer, ettersom man vil klare å komme lengre hver gang. Det er ingen bestemte punkter man står fast på, muligens bortsett fra et par av bossene. Dersom man vet hvor man skal, tar spillet kanskje en og en halv time å fullføre. Det er ingen muligheter for lagring(annet enn Virtual Console sin quicksave), og ingen passord. Dette gjorde Blaster Master til et spill få klarte å komme gjennom på originalkonsollen, men som faktisk gir flere en sjanse på Virtual Console.


Man kjører stadig dypere. Område 4 tar Sophia III ned til kloakksystemet, der ingen skulle tru at nokon kunne bu.


Ett problem med varigheten på spillet er at det inneholder en del backtracking. Man må til de åtte områdene i rekkefølge, men inngangene til hvert område er spredt utover. For eksempel må man helt tilbake til der man starter for å finne område 4. Dette gjør ikke spillet noe vanskeligere, men legger til en del "kunstig lengde".

Vanskelighetskurven er også svært ujevn. Jeg mistet mange liv på tredje boss, og på NES husker jeg at jeg aldri kom forbi den gigantiske fiendlige krabben som vokter område 5. I sammenligning er spillets  siste bosser en lek, og de senere områdene føles ofte mindre enn de tidligere. Kanskje en god ting, da man etterhvert blir sliten, men jeg tror jeg hadde foretrukket en mer jevn stigning i vanskelighetsgrad.

Det å måtte starte helt på nytt etter to timer er bare irriterende. Selv om jeg ikke alltid er så fan av uendelig med fortsettelser, mener jeg det er viktig dersom spillet er langt nok.


Selv om man angriper denne gigantiske fiendlige krabben på det svake punktet for massiv skade, er den spillets tøffeste boss.


En perle det er lett å overse...
Blaster Master er et av NESens mest minneverdige og forholdsvis ukjente spill, tross enkelte svakheter. Jeg vil anbefale alle som liker gamle plattformspill å ta en nærmere titt. Med tanke på at det bare koster 500 poeng, nøler jeg ikke med å anbefale det til alle andre som er nysgjerrige.

Spillet er ikke like intenst som for eksempel Probotector/Contra eller Mega Man, men mer et eventyr, noe som gjør at det kan egne seg for spillere som synes NES-spill oftest er for brutale, selv om man ikke skal lure seg selv helt; spillet er ikke helt lett. Dersom man liker ulineære plattformeventyr som Zelda 2, Battle of Olympus, Faxanadu og Rygar, vil også Blaster Master falle i smak.

Karakterer
Gameplay
 
8 /10
Grafikk
 
9 /10
Lyd
 
9 /10
Holdbarhet
 
7 /10
Totalinntrykk
 
8 /10
Pluss
- Stort
- Spennende miljøer og god variasjon
- Herlig musikk
- Utfordrende, men ikke intenst
Minus
- Ingen passord, og begrensede fortsettelsesmuligheter
- Småpirk på gameplay
- Kunstig langt


Kommentarer
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40
Avatar
nrvenpete - 06/04-2013 klokkn 17:06
Help me choose my dress!!
Avatar
nrvenpete - 06/04-2013 klokkn 17:06
Help me choose my dress!!
Avatar
nrvenpete - 06/04-2013 klokkn 17:06
Help me choose my dress!!
Avatar
nrvenpete - 06/04-2013 klokkn 17:06
Help me choose my dress!!
Avatar
nrvenpete - 10/04-2013 klokkn 22:33
When to start wedding dress shopping
Avatar
nrvenpete - 10/04-2013 klokkn 22:33
When to start wedding dress shopping
Avatar
nrvenpete - 10/04-2013 klokkn 22:33
When to start wedding dress shopping
Avatar
nrvenpete - 10/04-2013 klokkn 22:33
When to start wedding dress shopping
Avatar
nrvenpete - 10/04-2013 klokkn 22:34
When to start wedding dress shopping
Avatar
nrvenpete - 10/04-2013 klokkn 22:34
When to start wedding dress shopping
Avatar
nrvenpete - 10/04-2013 klokkn 22:34
When to start wedding dress shopping
Avatar
nrvenpete - 10/04-2013 klokkn 22:34
When to start wedding dress shopping
Avatar
nrvenpete - 10/04-2013 klokkn 22:59
When to start wedding dress shopping
Avatar
nrvenpete - 10/04-2013 klokkn 22:59
When to start wedding dress shopping
Avatar
nrvenpete - 10/04-2013 klokkn 22:59
When to start wedding dress shopping
Avatar
nrvenpete - 10/04-2013 klokkn 22:59
When to start wedding dress shopping
Avatar
nrvenpete - 10/04-2013 klokkn 23:00
When to start wedding dress shopping
Avatar
nrvenpete - 10/04-2013 klokkn 23:00
When to start wedding dress shopping
Avatar
nrvenpete - 10/04-2013 klokkn 23:00
When to start wedding dress shopping
Avatar
nrvenpete - 10/04-2013 klokkn 23:00
When to start wedding dress shopping
Avatar
nrvenpete - 14/04-2013 klokkn 09:54
Am I the only one who doesn't want a White Dress?
Avatar
nrvenpete - 14/04-2013 klokkn 09:54
Am I the only one who doesn't want a White Dress?
Avatar
nrvenpete - 14/04-2013 klokkn 09:54
Am I the only one who doesn't want a White Dress?
Avatar
nrvenpete - 14/04-2013 klokkn 09:54
Am I the only one who doesn't want a White Dress?
Du m vre logget inn for skrive kommentarer.
 
Spillinformasjon
Blaster Master
Blaster Master - Intet boxart tilgngeligt

Sjanger:
Action

Utvikler:
SunSoft

Utgiver:
GaijinWorks

EU:
Blaster Master
9. april 2010

US:
Blaster Master
14. desember 2009

JAP:
Chou Wakusei Senki Meta Fight
29. juni 2010

Media

Copyright © 2002-2018 N-club

Navn med trademark og © er copyright deres respektive eiere.

Bli medlem gratis - Regler - Om N-club - Kontakt - Annonsr
N-club.dk