Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 N-club Anmeldelser Anmeldelse av Klonoa - The Norwegian Nintendo Community
 
 
N-club Anmeldelser Anmeldelse av Klonoa
27 online |
 
Anmeldelse av Klonoa
De som vokste opp under PlayStation-eraen husker kanskje Klonoa. Et tradisjonelt 2D-plattformspill, rendert i 3D. Den gangen var det en artig ide og et friskt pust i en spillhverdag hvor 2D var på vei ut. I dag finner vi en remake til Wii. Hvordan fungerer dette spillet egentlig?

Klonoa har hatt noen merkelige drømmer om diverse ødeleggende krefter som truer nabolaget. En dag blir plutselig drømmene til virkelighet, og Klonoa blir plutselig nødt til å redde verden fra den mystiske Ghadius. Med seg har han Hewpoe, en mystisk klump som kan skytes ut av en ring for å angripe fiender.


Slik starter det. Annet enn grafikken, har lite endret seg.


Litt vel simpelt...
Klonoa er et veldig standard plattformspill i 2D. Banene er stort sett lineære, men åpner for noe utforsking, alternative veier og backtracking for å løse gåter. Som i de fleste plattformspill, har man en hoppeknapp og en angrepsknapp. Angrepene består av å plukke opp fiender og kaste dem. Dersom man holder en fiende, kan man også gjøre ting som å dobbelthoppe, som kommer godt med.

Dessverre synes jeg kontrollen virker veldig simpel, selv til å bare benytte to knapper. Man hopper alltid en bestemt høyde, uansett hvor lenge man holder knappen nede. Ting føles dermed veldig stivt. Iblant er det også vondt å beregne nøyaktig hvor man kan lande på smalere plattformer, og jeg føler ikke kontrollen er så presis som den burde være i slike spill.

Angrepene er derimot noe bedre gjennomført. Man kan plukke opp og kaste fiender, og gåtene går stort sett ut på å kaste fiender på de riktige stedene. Spillet lar deg styre angrepene i flere plan, både bakgrunnen og forgrunnen. Spesielt bossene er svært godt gjennomført rundt dette.


En av de velgjorte bosskampene. Her skal man løpe i sirkler for å nå det svake punktet.


Variert og fargerikt
Grafikken på bildene taler veldig for seg. Den er så sukkersøt som man får det, men det er også meningen. Hver av verdenene man utforsker virker unik, og flere er virkelig pene å se på. Selv om spillet benytter en del kule effekter og til tider er ganske detaljert, får jeg aldri følelsen av at Wiien blir presset mot sitt ytterste. Men det er heller ikke meningen.


Fine vanneffekter. Grafikken på sitt fineste er velgjort, men heller ingenting spesielt.


Hamsterlyder og søt musikk
Jeg har ingen problemer med å like musikken i spillet. Den er enkel, men stilfull og kan lett nynnes og huskes. Det er kanskje ikke helt den store variasjonen, men det er heller ikke noe jeg savner.

Den engelske stemmegivingen til figurene synes jeg er traumatisk dårlig. Jeg får nøyaktig samme følelse som når jeg hører en lørdagsmorgentegnefilm dubbet til norsk. Noen liker det kanskje, men jeg får frysninger. Heldigvis har man muligheten til å la figurene snakke phantomilsk, deres naturlige språk. Dette høres langt bedre ut, selv om enkelte stemmer har en tendens til å bli vel sukkersøte, og mange av de samme hamsterlydene gjentas vel ofte. Det føles ikke helt som et fiktivt språk, men samtidig gir det figurene liv, og jeg synes det høres langt bedre ut enn alternativet.


Vår hårete helt. Legg merke til Pacman-figuren på lua.


Vender neppe tilbake...
Klonoa er et kort spill, og kan fullføres på få timer. Det er heller ikke spesielt vanskelig, faktisk blant de enklere plattformspillene jeg har spilt. Det er noen få hopp hvor jeg glapp en del, men det skyldtes mer litt upresis kontroll enn direkte god gammeldags utfordring.

Jeg har ingenting imot korte spill. Faktisk skulle jeg ønske at de fleste av dagens spill kunne være kortere, og heller satse på gjenspillingsverdi. Problemet med Klonoa er at straks man har vært gjennom, er det lite mer å gjøre. Det er hemligheter å finne, men man får aldri skikkelige godsaker for dem. Man kan låse opp ekstra klær til Klonoa, samt en mulighet til å spille alle banene speilvendt. Dessverre synes jeg ikke dette er nok. Jeg føler rett og slett at Klonoa har for simpelt gameplay og for lite dybde, til at jeg ønsker å vende tilbake.

Spillet skal derimot ha pluss for prisen, som er omlag halvparten av andre spill på markedet. Man får hva man betaler for, og det er helt grei underholdning i 5-10 timer.


Spillet er delt inn i "Visions". Straks kartet er fyllt ut, er det over, noe som skjer raskt.


Et ok plattformspill, men lite mer...
Jeg har aldri spilt originalen. For de som kjenner til den, vil jeg anta at denne remaken er et kjært gjensyn. Det har sine øyeblikk, store bosser, og blir faktisk bare bedre og bedre helt til det plutselig slutter. Atmosfæren er på sin plass, og spillet har en historie som er forholdsvis episk til å være et plattformspill. Selv om teksten er på engelsk, er både mimingen og gåtene forståelige nok til at også barn kan skjønne hva som foregår.

Selv har jeg ærlig talt spilt bedre, og med utvalget som finnes på Virtual Console, finner man både billigere og bedre klassikere.

Karakterer
Gameplay
 
7 /10
Grafikk
 
8 /10
Lyd
 
7 /10
Holdbarhet
 
5 /10
Totalinntrykk
 
6 /10
Pluss
- Koselig
- Kule bosser
- Billig
Minus
- Kort
- Veldig simpelt
- Ingen dybde


Kommentarer
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40
Avatar
Entity - 17/12-2009 klokkn 06:56
Hvor billig?
Avatar
Ildpus - 17/12-2009 klokkn 08:50
Du burde ta en titt på orginalen. Den er en god del bedre (uten crappy animasjon osv, og med mye mer følelseladde scener).
Wiimaken lever nok uheldigvis ikke opp til orginalen, nei.
(Dog håper jeg fortsatt på Wiimaken av Klonoa 2 som de snakket om.)
Avatar
Ole Røsand - 17/12-2009 klokkn 09:44
CDON.no har spillet til 169,- for øyeblikket (50% av normalpris).
Avatar
Bård Lilleøien - 17/12-2009 klokkn 14:55
Selv fikk jeg det nytt for 249 på Gamestop, så det er forholdsvis rimelig selv der.

Originalen har jeg dessverre aldri spilt, ettersom jeg stort sett hoppet over Playstation-eraen. Jeg burde kanskje ha tatt en titt på den ved anledning. Jeg ble iallefall fortalt at spillet var ganske bra, så jeg satt med en del forventninger.

Dårlig er det egentlig ikke, jeg satt faktisk og vippet på 7(men jeg liker ikke å gi halvkarakterer).
Avatar
Entity - 19/12-2009 klokkn 14:37
Takker til Ole og Bård! Smiley

Aha. Siden en dust "lånte" min Playstation blir det lite mulighet for å teste originalen. Men har planer om å skaffe meg første utgaven av PS3. Den spiller jo PS2 spill, kansje PS1 spill og?

Har tenkt på denna. Egentlig mest siden Ildpus maser så mye Smiley Neia. Seriøst så tenkte jeg på den MEN hadde ikke gidda å betale for mye. Så nå kansje Smiley

Off-topic: Bård: MadWorld på Gamestop for 199. Løp og kjøp og skriv anmeldelse... Såkan jeg plage deg etterpå Smiley
Avatar
Bård Lilleøien - 19/12-2009 klokkn 20:47
PS3 tar faktisk PS1-spill uansett modell...tror jeg?...Den skal iallefall gjøre det, men jeg har ikke muligheten til å teste selv ettersom alle PS1-spillene mine er amerikanske.

Mad World ja...det er på lista. Men jeg vet det kommer til å hagle med spill på meg i julen iallefall.
Avatar
Entity - 20/12-2009 klokkn 18:12
Er det ikke at man kan laste ned PS1 spill til PS3? Er seriøst veldig usikker her az Smiley
Avatar
Bård Lilleøien - 21/12-2009 klokkn 03:52
Det går, men det krever at spillet faktisk finnes på PSN. Utvalget er dessverre SVÆRT begredelig. Sist jeg sjekket, i sommer, var det bare 16-20 spill, og ingen tiltalte meg.
Du m vre logget inn for skrive kommentarer.
 
Spillinformasjon
Klonoa
Klonoa

Sjanger:
Plattform

Utvikler:
Paon Corporation

Utgiver:
Namco Bandai

EU:
Klonoa
22. mai 2009

US:
Klonoa
5. mai 2009

JAP:
Kaze no Klonoa: Door to Phantomile
4. desember 2008

Media

Copyright © 2002-2018 N-club

Navn med trademark og © er copyright deres respektive eiere.

Bli medlem gratis - Regler - Om N-club - Kontakt - Annonsr
N-club.dk