Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 N-club Anmeldelser Anmeldelse av Super Mario Bros - The Norwegian Nintendo Community
 
 
N-club Anmeldelser Anmeldelse av Super Mario Bros
30 online |
 
Anmeldelse av Super Mario Bros
Med New Super Mario Bros til Wii annonsert, syntes jeg det var på tide å gå tilbake til seriens røtter. Jeg koblet en NES til min helt nye HDTV og fant frem kassetten med Super Mario Bros og Duck Hunt for en skikkelig mimrestund. Er spillet jeg vokste opp med like moro fortsatt, eller er det bare spillnerding for spesielt interesserte?

Den onde Kong Bowser Koopa terroriserer Sopperiket og kidnapper prinsessen for første gang. Den modige rørleggeren Mario og lillebroren hans, Luigi, tar på seg oppdraget å styrte tyrannen og redde prinsessen.

Høres dette kjent ut? Selvsagt, dette er tross alt Mario, og formelen har vært på plass siden spillet så dagens lys i 1985. Det er et av tidenes mest solgte spill, og kanskje det mest innflytelsesrike noensinne. De aller fleste her inne har spilt det, men hvor mange husker hvor moro det faktisk var?


Verden 1-1...om du ikke hører Mario-musikken i hodet nå, er det noe galt med deg!


Industristandard!
La oss starte med spillets sterkeste punkt: gameplayet! Det sitter rett og slett som et skudd. Kontrollen er så godt som perfekt. Lett å lære seg, og alle funksjonene man trenger er lett tilgjengelig. Dessuten lystrer Mario perfekt. Da jeg startet å spille, var SMB klar favoritt en lang stund, fordi det var det eneste spillet jeg klarte å kontrollere skikkelig.

Spillet dreier seg om å gå fra A til B gjennom en rekke lineære baner. På veien møter man varierte hindere å hoppe over eller fiender man kan drepe. Dunker man borti blokker, kan man finne en rekke skjulte gjenstander. Sopp gjør Mario stor, og blomst gjør at han kan kaste ildkuler. Men om han kommer borti en fiende, mister han alle bonuskreftene. En sjelden gang kan man også finne et ekstraliv, eller en stjerne, som gjør Mario usårbar. Man kan også finne bønnestengler eller rør som tar Mario til bonusrom med mynter, finner man hundre mynter betyr det ekstraliv. Man kan også en sjelden gang finne "warpzoner", helt spesielle rør som lar Mario hoppe over store deler av spillet.

Spillet kan også spilles med to spillere, der spiller nummer to tar kontroll over Luigi. Man spiller etter tur og bytter hver gang noen dør. Det høres kanskje kjedelig ut, men det gir en spesiell kameratslig stemning, og er absolutt anbefalt å forsøke.


Det heter ikke sopperiket uten grunn...


Pent for tidlig NES
Super Mario Bros er langt fra NESens peneste spill, men til å være tidlig NES er grafikken god og tydelig. Små ting i bakgrunnen varierer akkurat nok til at hver verden føles noe unik og frisk. For eksempel fargen på trærne, skyene eller himmelen varierer fra verden til verden. Skulle kanskje likt å sett mer variasjon, men ettersom spillet er såpass kort og raskt å rase gjennom, gjør det ikke stort.


Gjenkjennelig
For veldig mange er Mario-musikken den det første man tenker på når man hører ordet "spillmusikk". Med god grunn, for låten man hører gjennom alle utendørsbrettene er både så catchy og minneverdig at det skal godt gjøres å ikke kjenne til den, uansett om man spiller eller ikke.


Etter mange harde prøvelser, står man endelig ansikt til ansikt med Bowser!...


Finner du alle hemmelighetene?
Spillet er hverken stort, langt eller særlig vanskelig. Men likevel er det et spill som er vel verdt å spille flere ganger. Fortsatt finner jeg en og annen stjerne eller bønnestengel jeg ikke kan huske fra tidligere, og jeg har hatt spillet i snart 20 år.

Spillet har ingen fortsettelser(med mindre man jukser), men det finnes mange snarveier. Det er ikke vanskelig å komme til siste verden på få minutter om man vet hvor "warpzonene" er, men da får man ikke mulighet til å samle så mange mynter og liv man kunne klart ellers. Noe som kunne komme godt med, ettersom siste verden kan være svært intens før man lærer den.

Spillet består av 8 verdener, hver delt i fire brett. Brettene er, med unntak av snarveier og bonusrom, veldig lineære, så man raser raskt gjennom spillet. Det ene som kan trekke litt ned er mangel på variasjon. Flere brett senere i spillet er kopier av tidligere brett, med tøffere vanskelighetsgrad, så noe av innholdet føles kopiert fra tidligere. Men ettersom spillet kan rases gjennom, er ikke gjentakelsene et stort problem.

Når man endelig beseirer Bowser, vil spillet starte på nytt, med tøffere, flere og raskere fiender. En god ekstrautfordring for spillere som syntes første runde var for lett.


...og således befrir Mario endelig prinse...hei, hvem er du!?


Alle bør ha dette spillet!
Mario har vært gjennom alt mulig rart, men dette er det første store eventyret hans. Visst har spillet aldret, men på en god måte. Ikke minst er det et svært viktig stykke spillhistorie, da det banet vei for plattformsjangeren og dermed økte potensialet til spill, som tidligere bare hadde foregått på ett skjermbilde om gangen. Har man spilt spillet tidligere, er det alltid moro med et gjensyn. Både alene eller med en kamerat på slep.

Om man av en eller annen grunn aldri har spilt Super Mario Bros tidligere, finnes det knapt noen unnskyldning mer.

Karakterer
Gameplay
 
10 /10
Grafikk
 
7 /10
Lyd
 
9 /10
Holdbarhet
 
8 /10
Totalinntrykk
 
9 /10
Pluss
- Perfekt gameplay
- Moro, selv i dag
- Alltid noe nytt å oppdage
- Mario-musikken!
Minus
- Kort og noe repetivt
- Resten av serien er bedre


Kommentarer
Du m vre logget inn for skrive kommentarer.
 
Spillinformasjon
Super Mario Bros.
Super Mario Bros. - Intet boxart tilgngeligt

Sjanger:
Plattform

Utvikler:
Nintendo

Utgiver:
Nintendo

EU:
Super Mario Bros.
5. januar 2007

US:
Super Mario Bros.
25. desember 2006

JAP:
Super Mario Brothers
2. desember 2006

Media

Copyright © 2002-2018 N-club

Navn med trademark og © er copyright deres respektive eiere.

Bli medlem gratis - Regler - Om N-club - Kontakt - Annonsr
N-club.dk