Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 N-club Anmeldelser Anmeldelse av Super Punch Out!! - The Norwegian Nintendo Community
 
 
N-club Anmeldelser Anmeldelse av Super Punch Out!!
30 online |
 
Anmeldelse av Super Punch Out!!
Det er enda en knapp uke igjen før vi får sette fingrene i Punch Out på Wii. Vi fortsetter dermed oppvarmingen med hva som er tilgjengelig på Virtual Console, og nå er turen kommet til Super Punch Out!! Kan det toppe originalen, eller står den bare frem som en sjelløs grafikkpresentasjon? La oss se nærmere...

Spillet kom på SNES i 1994, syv år etter Punch Out på NES, som igjen var oppfølger til en serie boksespill på arkade. De fleste karakterene man møter i Super Punch Out er helt nye, men det er med en håndfull utvalgte favoritter, både fra NES-spillet og arkadeserien.


Likt, men ulikt...
Er man allerede kjent med NES-versjonen, vil man kjenne igjen den enkle måten kontrollen fungerer på, selv om det er med et par nye funksjoner og forenklinger. Kontrollprinsippet er enkelt; styrekorset styrer hvordan figuren din skal bevege seg. Man kan dukke til venstre, høyre og ned for å unngå motstanderens slag. Om man trykker opp, blokkerer man slag mot hodet, og om man ikke trykker noe, vil figuren automatisk blokkere slag mot kroppen. To actionknapper styrer hver sin arm. Kombinert med hvordan man bruker styrekorset, vil man enten slå høye eller lave slag. Det er viktig å lese motstanderens bevegelser for å finne ut hvor forsvaret har en åpning, eller om og hvilken retning man bør dukke.


Først møter man Gabby Jay. Den eneste han har beseiret er Glass Joe.


Nederst på skjermen har man en styrkemåler. Hver gang man slår motstanderen, vil den gå litt opp, men om man tar skade, vil den gå ned. Om den når toppen, vil man kunne utføre en rekke superangrep, som gjør mye mer skade. Man kan gjøre så mange man vil av disse så lenge måleren er på topp, men det gjelder å time dem riktig, ettersom man lett blir sårbar når man utfører dem.

Hver kamp har nå bare en runde, som varer tre minutter. Man vinner om man klarer å slå motstanderen ned tre ganger(TKO), eller om motstanderen ikke reiser seg før det telles til ti(KO). Om tiden går ut, taper man. Heldigvis har man tre forsøk i hver av de fire turneringene, så man slipper å starte forfra hver gang man taper.

Nøkkelen er igjen å lære seg angrepsmønster og vite hvilke angrep som fungerer best til enhver situasjon. Spillet føles ørlite raskere enn NES-spillet, men samtidig er figurene større, og det er ofte enklere å lese kroppspråket for å vite hva slags angrep som kommer. Det er flere og mer varierte angrep, men mindre puggefaktor, noe jeg setter pris på.


Bald Bull er en av de tre kjempene fra NES-spillet. Han er faktisk enda lettere enn sist.


Herlige figurer!...igjen!
Som alltid i Punch Out, er figurene enorme, tydelige og veltegnede.. Det er viktig å følge med på figurenes kroppspråk, for å skjønne når de forskjellige angrepene kommer. Heldigvis er samtlige av de seksten motstanderne særdeles godt og morsomt animert. Alle varierer også stort i utseendet(bortsett fra Bruiser-tvillingene), så man får ikke følelsen av å slåss mot samme bokseren to ganger.


"Pifton Turkey"?
Skal jeg klage over noe i dette spillet, må det være at musikkutvalget er litt tynt. Det var ikke fantastisk i NES-spillet heller, men nå er selv de karakteristiske små temalåtene til motstanderne borte. Musikken i kampene er derimot grei, og fungerer godt, fordi den er lite forstyrrende.

Lydeffektene sitter som før, og det er ofte viktig å følge med på små lyder eller utrop fra motstanderne for å kunne time angrep riktig. Nå har vi i tillegg en stemme som teller ned, presenterer boksernes navn, og lignende. Forsøk på tale var ikke SNESens sterkeste side, men heldigvis er talen brukt såpass begrenset at den fungerer.


Bear Hugger lever av å banke grizzlybjørner. Mannen er jo enorm!


Ikke lett!
Spillet består av fire turneringer, med fire motstandere i hver. De to første turneringene handler stort sett om opplæring og mestring. Vanskelighetsgraden stiger svært jevnt, og innen man er ferdig med tredje turnering, vil man være nødt til å mestre ting til det ytterste for å ha sjanse videre. Det kan iblant være frustrerende å tape mot siste motstander i en turnering, ettersom man må jobbe seg frem dit igjen. Men spillet bygger på mestring; når man først har skjønt hvordan man skal beseire en motstander, får man det til igjen.

I tillegg til rimelig utfordrende turneringer, har man en tidsrekord-modus. Der kan man prøve seg mot boksere fra turneringer man har beseiret, for å prøve å slå sin egen eller andres tidsrekorder.

I likhet med spillet til NES, er det et spill man aldri helt blir lei. Man spiller kanskje ikke lenge om gangen, men tar gjerne frem spillet med jevne mellomrom for å gi et nytt forsøk. Trass den noe aldrede, men fortsatt gode 2D-grafikken, føles spillet nærmest tidløst.


Dragon Chan sparker. Om du tror det var ille, finnes det boksere som bruker både hodet og håret mot deg.


NES eller SNES?
Totalt sett, synes jeg spillet er like godt som NES-spillet. Hvilket man foretrekker, er en smaksak. Personlig holder jeg en knapp på NES-spillet, til tross for at Super Punch Out har noe bedre kontroll. Det er uansett snakk om to av spillhistoriens klart beste boksespill, som man godt kan like selv om man ikke er boksefan. Liker man ett av dem, vil man like begge, og til tross for likhetene, er de forskjellige nok til å føles som to helt forskjellige spill. Har man Wii-poeng nok, ville jeg forsøkt begge.

Karakterer
Gameplay
 
9 /10
Grafikk
 
9 /10
Lyd
 
7 /10
Holdbarhet
 
8 /10
Totalinntrykk
 
8 /10
Pluss
- Godt animerte figurer
- Veldig god kontroll
- Utfordrende, med jevnt stigende vanskelighetsgrad
Minus
- Noe svakt på musikkfronten
- Frustrerende å restarte en turnering


Kommentarer
Du m vre logget inn for skrive kommentarer.
 
Spillinformasjon
Super Punch-Out!!
Super Punch-Out!! - Intet boxart tilgngeligt

Sjanger:
Sport

Utvikler:
Nintendo

Utgiver:
Nintendo

EU:
Super Punch-Out!!
20. mars 2009

US:
Super Punch-Out!!
30. mars 2009

JAP:
Super Punch-Out!!
2009

Media

Copyright © 2002-2018 N-club

Navn med trademark og © er copyright deres respektive eiere.

Bli medlem gratis - Regler - Om N-club - Kontakt - Annonsr
N-club.dk