Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 N-club Anmeldelser Anmeldelse av Mega Man 3 - The Norwegian Nintendo Community
 
 
N-club Anmeldelser Anmeldelse av Mega Man 3
29 online |
 
Anmeldelse av Mega Man 3
De to første Mega Man-spillene var oppskrift på suksess og satte standard for nesten utallige oppfølgere. Men med en formel allerede fastsatt, kan det lett skorte på originalitet. Klarer Mega Man 3 å stå på egne ben som et godt spill, eller vil det havne i skyggen av tidligere suksesser? Er toppen allerede nådd for serien, eller finnes det fortsatt gode, originale ideer å finne?
Vi har tatt et kritisk dykk i spillarkivet for å finne ut.


Den gale vitenskapsmannen Dr. Wily har åpenbart skjønt at verden ikke lar seg ta over. Han velger å samarbeide med gode Dr. Light, for å konstruere Gamma, den ultimate fredsbevarende roboten. Noe går selvsagt galt, og Mega Man må på ny beseire åtte mystiske roboter. Men hvem står bak denne gangen, det kan jo ikke være Wily igjen? Og hvem er denne mystiske plystrende figuren som kaller seg “Break Man”?

For å ikke avsløre mer enn hva en seksåring kan lese mellom linjene, har vi ikke å gjøre med verdens dypeste plott. Men nå spiller man vanligvis ikke plattformspill for å oppleve Shakespeare.

Etter de to første Mega Man-spillene, påstår mange spillere fortsatt at høyden var nådd. Originaliteten som definerte serien til å begynne med, var brukt opp, og alt som stod igjen var melking. Mega Man 3 introduserte hjelperhunden Rush, og gav spilleren muligheten til å skli. I tillegg ble spillet forlenget med et mellomstadie mellom de åtte første bossene og den siste lineære biten.


På menyen i dag: et godt utvalg roboter...vent litt, heter han ene SNAKE Man?


Knallbra, men lite nytt
Som alltid i Mega Man, velger man selv hvilken rekkefølge man tar banene. Hver boss er svak mot våpenet til en av de andre bossene, og flere av bossene kan være veldig vanskelige om man ikke utnytter denne svakheten.
Spillets utfordring ligger i stor grad i å lære hvilke bosser som er svake mot hva, og finne ut hvilken banerekkefølge som blir enklest mulig. Straks man har klart de første åtte banene, blir spillet mer lineært. Man kan fortsatt velge rekkefølgen på noen av banene, men ettersom man på dette punktet har alle gjenstandene, har det ingenting å si hvilken man tar først.

Kontrollmessig styres Mega Man helt likt som i forgjengerne. A er hopp og B er skyt. Kontrollen føles helt naturlig. Det er ingen forsinkelser, og figuren lystrer deg blindt.

Den største nyheten i Mega Man 3 er muligheten til å skli korte strekninger ved å trykke ned og A samtidig. Dette gjør at man kan komme seg gjennom trange passasjer, og enklere unngå angrepene til flere av fiendene. Det er veldig åpenbart når det er meningen man skal skli, men samtidig kan det gi mer dybde til enkelte kamper.


Fiendene er det ingenting å si på.


Tyner 8-biteren til det ytterste
Grafikken er som alltid i Mega Man, i øverste laget av hva 8-biteren klarer å prestere. Den er tydelig, fargerik, og variert. Med andre ord pent for øyet. I tillegg lider ikke spillet av like mange slowdowns som tidligere. Det forekommer fortsatt, men ikke ofte, og aldri under de tøffere kampene.


Pene toner
Når det gjelder musikken, er det fortsatt snakk om herlige, nynneverdige melodier. De er kanskje ikke like minneverdige som sist, men det ville nesten vært for mye å håpe på. Fortsatt er det topp kvalitet, og med en unik temalåt for hver bane, vil nok de fleste fortsatt finne seg en favoritt eller tre.


Blodfossen til Shadowman er utrolig pen.


Nesten for langt
For å ikke avsløre for mye, er Mega Man 3 det lengste spillet i serien til nå(iallefall før fireren). Det er ikke vanskeligere enn før. Tvert imot, mener jeg det er enklere, på grunn av alle energitankene man kan få(totalt 9, i motsetning til 4 i Mega Man 2). Mellom de obligatoriske åtte første bossene og det tradisjonelle sistebrettet, finner man nå et mellomstadie med fire nye og ganske tøffe baner. Flere spillere mener dette gjør at Mega Man 3(og de senere NES-spillene) er litt i lengste laget, noe jeg kan være enig i. Passordsystemet gjør riktignok at man slipper å starte på nytt hver gang, men som et spill jeg liker å spille gjennom i ett strekk, synes jeg det akkurat blir litt for langt.

Nybegynnere vil kanskje også savne muligheten til å velge vanskelighetsgrad, som i Mega Man 2, men selv mener jeg det er på sin plass med litt førstegangsutfordring og et spill som ikke leier deg i hånda med dobbelt liv og skade. Straks man har kommet seg forbi et hinder, klarer man det igjen. Og vanskelighetsgraden er jevnt stigende gjennom spillets tre stadier.

I motsetning til tidligere, har ikke Mega Man 3 noen bosser som kan fortone seg som “feige”, der man kan sette seg fast rett og slett fordi man er tom for ammo. Og det er et klart pluss, og godt å se at Capcom lærte av tidligere feil.


Banen til Sparkman både ser og høres veldig bra ut.


Lengden til tross...
...et spill som Mega Man 3 er sjeldent. Capcom laget to knallsolide førstespill, men med det tredje spillet, klarte de å gjøre resultatet nærmest perfekt. Når jeg føler jeg nærmest må pirke for å finne feil, og fortsatt er like glad i spillet i dag, som da det kom ut, synes jeg ikke det fortjener noe mindre enn en 10.

Om man liker enten Mega Man eller 2D-plattform, er dette absolutt obligatorisk. Jeg vil anbefale Mega Man 3 på det sterkeste til alle som har lyst til å prøve et godt gammelt NES-plattformspill. Av utvalget man har av slike spill på Virtual Console, er det stort sett bare Super Mario Bros 3 som er bedre enn dette.

Karakterer
Gameplay
 
10 /10
Grafikk
 
10 /10
Lyd
 
9 /10
Holdbarhet
 
9 /10
Totalinntrykk
 
10 /10
Pluss
- Grafikken skviser NESen til det maksimale
- Gameplaymessig perfekt 2D-plattform
- Færre fatale slowdowns enn tidligere
Minus
- Spillet kan være i lengste laget
- Lite nytt


Kommentarer
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40
Avatar
Entity - 21/04-2009 klokkn 20:02
MM3 får 10/10 og MM2 9/10?

Au da
Avatar
Bård Lilleøien - 21/04-2009 klokkn 20:52
Ikke bare se på karakteren. Jeg elsker begge spill, men MM2 har et par ujevnheter jeg bare måtte dra frem. Måtte være litt streng, og personlig har jeg alltid likt MM3 best.

Men om jeg anmelder 4-6 en gang, kan du nok være trygg på at jeg ikke synes de topper MM2.
Du m vre logget inn for skrive kommentarer.
 
Spillinformasjon
Mega Man 3
Mega Man 3 - Intet boxart tilgngeligt

Sjanger:
Action Platform

Utvikler:
Capcom

Utgiver:
Capcom

EU:
Mega Man 3
14. november 2008

US:
Mega Man 3
10. november 2008

JAP:
RockMan 3: Dr. Wily no Saigo!?
4. november 2008

Media

Copyright © 2002-2018 N-club

Navn med trademark og © er copyright deres respektive eiere.

Bli medlem gratis - Regler - Om N-club - Kontakt - Annonsr
N-club.dk