Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 N-club Anmeldelser Anmeldelse av Mega Man 2 - The Norwegian Nintendo Community
 
 
N-club Anmeldelser Anmeldelse av Mega Man 2
33 online |
 
Anmeldelse av Mega Man 2
Mega Man er en spillserie som de fleste iallefall kjenner navnet på, uansett hvilken generasjon med konsoller man vokste opp med. Det første Mega Man-spillet så dagens lys allerede i 1987 (89 her i Europa), og var i seg selv et godt spill. Men spillet gamle fans av serien husker best, er nok den første av mange oppfølgere, Mega Man II, som kom allerede året etter.
Er spillet virkelig så bra, og i såfall hvorfor? Vi har tatt en nærmere titt.


Dr. Wily er tilbake! Denne gangen med åtte roboter han selv har konstruert. Selvsagt bruker han disse til ondskap, i håp om å kunne ta over verden. Nok en gang må Mega Man lade armkanonen og ta på seg hjelmen og sette en stopper for planene til den onde vitenskapsmannen.

...joda, Dr. Wily er slem og skal ta over verden, ingenting nytt, men det er akkurat slik det skal være, heldigvis, for Mega Man-spillene har alltid holdt seg til en fast formel, som har fungert veldig bra.

Men der det første Mega Man-spillet satte standarden, var det Mega Man 2 som definerte utkastet for resten av serien. Det er nå åtte robotmestere å velge mellom, kontra seks i originalen. Spillet introduserte energitanker som fyller opp livet ditt, og et passordsystem, som gjør at man kan fortsette der man slapp uten å måtte spille fra starten hver gang. To ting som har blitt fast med I serien siden.


Litt større og mer variert utvalg robotmestere denne gangen...


Strømlinjeformet med bulker
Kontrollen er presis og enkelt satt opp, man kan skyte og hoppe. Kontrollen føles alltid veldig presis, uansett hva man forsøker å gjøre. Våpen bytter man via en meny, noe som kan virke tregt i teorien, men som man ikke gjør ofte nok til at det bremser spillet stort.

Som nevnt, kan man i starten av spillet velge mellom åtte baner. Man må til syvende og sist ta alle, men for hver bane man tar, får man et nytt våpen og iblant også et nytt hjelpemiddel, som kan være til stor hjelp på andre baner eller bosser. For eksempel vil du, når du beseirer Air Man, få våpenet hans som gjør Crash Man enklere å få has på, samt Item 2, som lar deg fly over korte strekk og dermed gjør for eksempel banen til Heat Man enklere å komme gjennom.

Banerekkefølgen er helt opp til spilleren, og selv om noen rekkefølger er enklere eller raskere enn andre, er det ingen fasit.
Etter de åtte første banene, følger spillet en lineær oppbygning frem til slutten. Det er også her man finner en av spillets klare svakheter. Et par av spillets senere bosser krever et bestemt våpen for å beseires. Om man er tom for ammo eller dør midt I kampen mot bossen, får man ingen sjanse til å fylle opp ammolageret før man prøver igjen. Da sliter man, for å si det mildt. Nykommere kan gå på en real smell her, og selv veteraner kan iblant ha uflaks.

Noen vil kanskje hevde det er en måte å løfte spillets vanskelighetsgrad, men jeg synes det rett og slett er en åpenbar bulk I et ellers så strømlinjeformet plattformspill.


Banen til Airman. Han lar seg nok ikke beseires så lett...


Pent, men tregt
Grafikken er veldig klar og tydelig, men samtidig full av detaljer. Ved første øyekast er det lite som er forskjellig fra det første spillet, men etterhvert merker man forskjellene. Det er langt flere animerte bakgrunner og ting som skjer på skjermen samtidig, og mye mer variasjon, både i farger og tema på bakgrunner. Ikke to baner ser like ut.

Noen av spillets senere bosser er også noe av det mest imponerende jeg har sett på NES. Det er faktisk et par som dekker en fjerdedel av skjermen....noe som fører oss inn på et av spillets problemer: iblandt kan det hakke veldig.

Om det skjer for mye samtidig, tegnes figurer og fiender kun annenhvert bilde, og på de store bossene går spillet veldig tregt. Begge deler kan til tider ha uheldig innvirkning på spillbarheten. Det er ikke lett å styre en usynlig Mega Man, og på minst en av de nevnte bossene, er det veldig lett å hoppe feil og dø.


Variert er stikkordet. Banen til Woodman er selvsagt full av skog.


Jeg nynner fortsatt!
Musikken i eneren var catchy, men det er først i Mega Man 2 at noen av de mest minneverdige låtene kommer inn. Personlig mener jeg at Mega Man 2 har den mest minneverdige musikken i hele serien, og noe av den deiligste musikken jeg har hørt komme fra 8-biteren. Selv flere år etter at jeg spilte det sist, har det hendt at jeg plutselig har begynt å nynne på temaet fra Dr. Wilys verden.
Ingen tvil fra min side, lyden får absolutt toppkarakter.


Nybegynnervennlig
Mega Man 2 er for mange kjent som det enkleste spillet i serien, men det har samtidig vanvittig høy gjenspillingsverdi.  Spillet har to vanskelighetsgrader. "Difficult" tilsvarer spillets originale vanskelighetsgrad, mens "Normal" er lagt til i de vestlige versjonene. På "Normal" dobles skaden til våpnene dine, samtidig som skaden du tar halveres. Perfekt for nybegynnere og folk som mener NES-spill vanligvis er altfor vanskelige.

For veteraner og spillere som vil ha ekstra utfording over "Normal", vil heller ikke "Difficult" være spesielt vrient å mestre. "Difficult" er omtrent på nivå som det første spillet i serien. Igjen ligger spillets utfordring mer i selve læringskurven enn frustrasjonsnivået. Man må spille noen ganger for å lære seg baner, hvilke rekkefølger man tar bosser, og den beste måten å ta seg frem på i Dr. Wilys verden. Bossene krever mindre pugging av angrepsmønstere enn i eneren, men til gjengjeld er banene både lengre og vanskeligere.


En av de lettere banene, men fortsatt veldig pent.


Hva venter du på?
Til tross for et par små ujevnheter, er Mega Man 2 et av de beste spillene på NES, og blant de beste plattformspillene som er laget. Med varierte baner, herlig musikk og høy gjenspillingsverdi, er det veldig enkelt å forstå hvorfor så mange setter dette høyest på lista over Mega Man-spill.

Fans av plattformspill har ikke lenger noen unnskyldning for å ikke skaffe seg denne perlen.

Karakterer
Gameplay
 
8 /10
Grafikk
 
9 /10
Lyd
 
10 /10
Holdbarhet
 
10 /10
Totalinntrykk
 
9 /10
Pluss
- Variert og pen grafikk
- Utrolig kul musikk
- Skyhøy gjenspillingsverdi
- Definerte vinnerformelen på fremtidige Mega Man-spill
Minus
- Ofte irriterende treghet og hakking
- Ujevn og dels ubalansert vanskelighetsgrad


Kommentarer
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/f/e/3/n-club.no/httpd.www/include/func.php on line 40
Avatar
ThomasJL - 20/09-2009 klokkn 17:11
hmm.. selv om spillet har noen småfeil synes jeg uansett at 2'ern
slår 3'ern.

2ern har perfekt variasjon i brettene og det er noe som alltid får meg til å ville spille gjennom dem på nytt + at musikken er råbra
3ern har (i mine øyne) rett og slett ikke like morsomme brett
Avatar
Bård Lilleøien - 01/12-2009 klokkn 06:20
Jeg er uenig og liker brettene i MM3 bedre. Brett som Quick Man i MM2 gruer jeg meg alltid til, og Heat Man synes jeg bare er kjedelig.
Begge er fantastiske spill, men jeg synes faktisk MM3 er seriens beste spill. Jeg vet mange er uenige, derfor prøvde jeg å begrunne nettopp hva jeg føler mangler med MM2.

Punktene jeg mener MM2 gjør det best er musikken og lengden. MM3 er i lengste laget, mens MM2 er perfekt.

Ser jeg tilbake på anmeldelsene nå, burde jeg kanskje gitt begge 9/10, men gjort er gjort. Kommer nok til å anmelde MM4 om/når det dukker opp på VC også, men det har jeg faktisk ikke spilt stort, så det blir spennende for meg.
Du m vre logget inn for skrive kommentarer.
 
Spillinformasjon
Mega Man 2
Mega Man 2 - Intet boxart tilgngeligt

Sjanger:
Action Platform

Utvikler:
Capcom

Utgiver:
Capcom

EU:
Mega Man 2
14. desember 2007

US:
Mega Man 2
15. september 2008

JAP:
RockMan 2: Dr. Wily no Nazo
26. august 2008

Media

Copyright © 2002-2018 N-club

Navn med trademark og © er copyright deres respektive eiere.

Bli medlem gratis - Regler - Om N-club - Kontakt - Annonsr
N-club.dk